måndag 13 juli 2009

Oj, oj, oj...

...vad tiden går fort. Idag har vi avverkat den näst sista hela dagen på detta kollo. Känns otroligt att det snart är slut. Det känns som igår alla barnen kom hit och ramlade av bussen och nu är det som sagt snart slut.

Jag tror att jag får medhåll av de flesta här på Stenboda när jag säger att dagens absoluta höjdpunkt var att solen äntligen visade sig igen efter oräkneliga dagar av regn. Idag var kollo som det skall vara. Solsken, värme och fullsmåckat på stranden och i vattnet. Underbart!

Dagens stora aktivitet har varit något som heter Gissningsgång. Det gick till så att barnen på förmiddagen fick gå en tipspromenad där barnens namn utgav svarsalternativen. Under eftermiddagen och kvällen var det sedan Upp till bevis. Ett antal mer eller mindre galna lekar och tävlingar gav svaren på frågorna.

Med anledning av det ihållande regnet har vi inte kunnat genomföra så många natthajker som vi önskat. Men nu när solen idag tittade fram så passar vi givetvis på att skicka ut ett gäng till vår hajkö för övernattning. Vi prioriterade då de äldsta barnen som gör sitt sista år på kollo. Övriga får sikta in säg på att åka iväg nästa sommar.

Mvh / Kalle